Тежка катастрофа претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на

...
Тежка катастрофа претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на
Коментари Харесай

Български екипаж катастрофира тежко на рали в Румъния

Тежка злополука претърпя българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на румънското рали " Брашов " през вчерашния ден, заяви autosport.bg. Пилотираният от Мишев автомобил Peugeot 208 се е ударил в каменен мост от страната на Янакиев, който е претърпял тежки контузии. Ударът е бил със скорост от 105 км/ч.

Навигаторът е откаран с медицински хеликоптер в болница, като първичният обзор на мястото на случая е посочил счупвания в долната част на двата крайници. Никола Мишев е излязъл самичък от колата, само че също е имал болки в краката от злополуката. Състезанието в тази права е било прекъснато, с цел да може да бъде оказана помощ на българския екипаж и да бъде отхвърлен автомобилът от пътя.

Самият водач разгласява във " Facebook " информация за случая.

„ Янаки е в устойчиво положение и контактен, без контузии по главата и органите. За страдание, има счупвания на краката и в тази връзка ще му бъде направена интервенция. Аз бях освободен след среднощ от лекарите за домашно лекуване. И се възвръщам ”, написа Мишев и насочи благодарности към румънските парамедици и пожарникари, както и на Спешна помощ за светкавичната им реакция за изпращането на хеликоптер за Янакиев.

Днес навигаторът би трябвало да бъде опериран в болница в Търгу Муреш, заяви българският рали водач Димитър Илиев, който е на място. Той е тръгнал към Търгу Муреш незабавно, откакто е научил за злополуката.

„ Не ни пускат при Янаки. Казват ни, че положението му е устойчиво, да не се тормозим, както и че интервенцията му ще е в понеделник. Прибрахме колата от мястото на злополуката. Според мен повода е аквапланинг и ударът е бил с висока скорост ”, сподели Илиев, който реализира най-големите си триумфи в ралитата с навигатор точно Янаки Янакиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР